INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:
U tvarohu si dejte pozor na vaničky, které jsou plné syrovátky a tvarohu tam tedy moc není. Proto je lepší tvaroh balený.
Z tvarohu, vejce, mouky a soli vytvořte těsto, které nechejte chvíli uležet, aby mouka nasákla vlhkost.
Obalujte tence čisté a suché švestky těstem a vhoďte je do vroucí vody. Vařte podle velikosti a zralosti švestek asi 10 minut. Pamatujte na to, že švestka by měla být téměř převařená. Nedovařené švestky nejsou chutné.
Knedlíky můžete rozpůlit, posypat mákem, cukrem a rozpuštěným máslem.

Ingredience
Postup
U tvarohu si dejte pozor na vaničky, které jsou plné syrovátky a tvarohu tam tedy moc není. Proto je lepší tvaroh balený.
Z tvarohu, vejce, mouky a soli vytvořte těsto, které nechejte chvíli uležet, aby mouka nasákla vlhkost.
Obalujte tence čisté a suché švestky těstem a vhoďte je do vroucí vody. Vařte podle velikosti a zralosti švestek asi 10 minut. Pamatujte na to, že švestka by měla být téměř převařená. Nedovařené švestky nejsou chutné.
Knedlíky můžete rozpůlit, posypat mákem, cukrem a rozpuštěným máslem.
Zanechte Odpověď