Množství1 Porce
KategorieKuchyněMetoda vaření
Hodnocení
Doba přípravy20 min.Tepelná úprava10 min.Celkový čas30 min.
Autor.Jarča

INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:

1

U tvarohu si dejte pozor na vaničky, které jsou plné syrovátky a tvarohu tam tedy moc není. Proto je lepší tvaroh balený.
Z tvarohu, vejce, mouky a soli vytvořte těsto, které nechejte chvíli uležet, aby mouka nasákla vlhkost.
Obalujte tence čisté a suché švestky těstem a vhoďte je do vroucí vody. Vařte podle velikosti a zralosti švestek asi 10 minut. Pamatujte na to, že švestka by měla být téměř převařená. Nedovařené švestky nejsou chutné.
Knedlíky můžete rozpůlit, posypat mákem, cukrem a rozpuštěným máslem.

Tvarohové knedlíky se švestkami

Podíl

 

Ingredience

Postup

1

U tvarohu si dejte pozor na vaničky, které jsou plné syrovátky a tvarohu tam tedy moc není. Proto je lepší tvaroh balený.
Z tvarohu, vejce, mouky a soli vytvořte těsto, které nechejte chvíli uležet, aby mouka nasákla vlhkost.
Obalujte tence čisté a suché švestky těstem a vhoďte je do vroucí vody. Vařte podle velikosti a zralosti švestek asi 10 minut. Pamatujte na to, že švestka by měla být téměř převařená. Nedovařené švestky nejsou chutné.
Knedlíky můžete rozpůlit, posypat mákem, cukrem a rozpuštěným máslem.

Tvarohové knedlíky se švestkami