INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:
Smíchat olej s cukrem a se žloutky.
Přidat mouku a kvásek (který jsme si vyrobili z mléka, lžíce mouky a lžičky cukru).
Důkladně uhněteme a necháme v teple vykynout - vykyne asi na dvojnásobnou velikost těsta. Konzistence těsta by měla být řidší.
Vymažeme plech, případně vyložíme pečícím papírem. Rozprostřeme na plech těsto, potřeme tvarohovým krémem a poklademe mraženým ovocem a hustě posypeme drobenkou.
Pak ještě necháme asi 20 minut kynout a následně pečeme v troubě asi na 170 stupňů.
Stejné těsto lze použít na jakýkoli koláč z čerstvého těsta. Tvaroh používám proto, aby odizolovalo mražené ovoce od těsta a dávám mu tedy šanci v troubě vykynout.

Ingredience
Postup
Smíchat olej s cukrem a se žloutky.
Přidat mouku a kvásek (který jsme si vyrobili z mléka, lžíce mouky a lžičky cukru).
Důkladně uhněteme a necháme v teple vykynout - vykyne asi na dvojnásobnou velikost těsta. Konzistence těsta by měla být řidší.
Vymažeme plech, případně vyložíme pečícím papírem. Rozprostřeme na plech těsto, potřeme tvarohovým krémem a poklademe mraženým ovocem a hustě posypeme drobenkou.
Pak ještě necháme asi 20 minut kynout a následně pečeme v troubě asi na 170 stupňů.
Stejné těsto lze použít na jakýkoli koláč z čerstvého těsta. Tvaroh používám proto, aby odizolovalo mražené ovoce od těsta a dávám mu tedy šanci v troubě vykynout.
Zanechte Odpověď