Množství1 Porce
KategorieKuchyněMetoda vaření
Hodnocení
Doba přípravy20 min.Tepelná úprava30 min.Celkový čas50 min.
Autor.Jarča

INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:

Nahoru

1

Smíchat olej s cukrem a se žloutky.
Přidat mouku a kvásek (který jsme si vyrobili z mléka, lžíce mouky a lžičky cukru).
Důkladně uhněteme a necháme v teple vykynout - vykyne asi na dvojnásobnou velikost těsta. Konzistence těsta by měla být řidší.
Vymažeme plech, případně vyložíme pečícím papírem. Rozprostřeme na plech těsto, potřeme tvarohovým krémem a poklademe mraženým ovocem a hustě posypeme drobenkou.
Pak ještě necháme asi 20 minut kynout a následně pečeme v troubě asi na 170 stupňů.

2

Stejné těsto lze použít na jakýkoli koláč z čerstvého těsta. Tvaroh používám proto, aby odizolovalo mražené ovoce od těsta a dávám mu tedy šanci v troubě vykynout.

Malinový koláč s tvarohem

Podíl

 

Ingredience

Nahoru

Postup

1

Smíchat olej s cukrem a se žloutky.
Přidat mouku a kvásek (který jsme si vyrobili z mléka, lžíce mouky a lžičky cukru).
Důkladně uhněteme a necháme v teple vykynout - vykyne asi na dvojnásobnou velikost těsta. Konzistence těsta by měla být řidší.
Vymažeme plech, případně vyložíme pečícím papírem. Rozprostřeme na plech těsto, potřeme tvarohovým krémem a poklademe mraženým ovocem a hustě posypeme drobenkou.
Pak ještě necháme asi 20 minut kynout a následně pečeme v troubě asi na 170 stupňů.

2

Stejné těsto lze použít na jakýkoli koláč z čerstvého těsta. Tvaroh používám proto, aby odizolovalo mražené ovoce od těsta a dávám mu tedy šanci v troubě vykynout.

Koláč s tvarohem a ovocem