Množství1 Porce
KategorieKuchyně, Metoda vaření
Hodnocení
Doba přípravy20 min.Tepelná úprava20 min.Celkový čas40 min.
AutorHost

INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:

1

Žloutky našlehat do pěny a potom přidat Salko, mléko a smetanu.

Rozmícháme, přidáme dřeň z vanilky a na mírném plameni prohříváme (nevaříme). Když začne směs houstnout a tvořit pěnu, dáme hrnec do dřezu s vodou a za stálého míchání zchladíme.

Do studené směsi vmícháme rum. Uskladnit do lednice.

Vaječný koňak

Podíl

 

Ingredience

Postup

1

Žloutky našlehat do pěny a potom přidat Salko, mléko a smetanu.

Rozmícháme, přidáme dřeň z vanilky a na mírném plameni prohříváme (nevaříme). Když začne směs houstnout a tvořit pěnu, dáme hrnec do dřezu s vodou a za stálého míchání zchladíme.

Do studené směsi vmícháme rum. Uskladnit do lednice.

Vaječný likér (koňak)