Množství1 Porce
KategorieKuchyněMetoda vaření
Hodnocení
Doba přípravy40 min.Tepelná úprava15 min.Celkový čas55 min.
Autor.Anitka

INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:

1

Suché ingredience v míse smícháme dohromady.
Žloutky rozmícháme s máslem.
Do středu suchých ingrediencí dáme hromádku másla se žloutky a vypracujeme těsto.
Těsto nechat 1 den odpočinout v lednici, aby se chutě propojily.
Druhý den tvarujte rohlíčky, které klademe na plech s pečícím papírem. Rohlíčky trochu vyrostou, proto necháváme asi 1 cm rozestup.
Vyhřejeme troubu na 170 st. a pečeme až je spodní část rohlíčku růžová.
Nechte trochu vychladnout, pak opatrně stáhněte pečící papír z plechu (abyste plech mohli dále použít) a nechejte je úplně zchladnout, jinak se rohlíčky polámou.
Další den můžete rohlíčky obalit v moučkovém + vanilkovém cukru.

Vanilkové rohlíčky

Podíl

 

Ingredience

Postup

1

Suché ingredience v míse smícháme dohromady.
Žloutky rozmícháme s máslem.
Do středu suchých ingrediencí dáme hromádku másla se žloutky a vypracujeme těsto.
Těsto nechat 1 den odpočinout v lednici, aby se chutě propojily.
Druhý den tvarujte rohlíčky, které klademe na plech s pečícím papírem. Rohlíčky trochu vyrostou, proto necháváme asi 1 cm rozestup.
Vyhřejeme troubu na 170 st. a pečeme až je spodní část rohlíčku růžová.
Nechte trochu vychladnout, pak opatrně stáhněte pečící papír z plechu (abyste plech mohli dále použít) a nechejte je úplně zchladnout, jinak se rohlíčky polámou.
Další den můžete rohlíčky obalit v moučkovém + vanilkovém cukru.

Vanilkové rohlíčky