Množství1 Porce
KategorieKuchyněMetoda vaření
Hodnocení
Doba přípravy1 hodina 30 min.Tepelná úprava40 min.Celkový čas2 hod. 10 min.
Autor.Jarča

INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:

1

Udělejte s trochy cukru mouky, mléka a droždí kvásek.
Žloutky a cukr utřít do pěny.
Zašlehat máslo, vanilku a citronovou pastu.
Pak přidat kvásek a mouku a vypracovat hladké těsto.
Když těsto zdvojnásobí objem, dáme na vál a zapracujeme do něj mandle a rozinky.
Upleteme vánočku, nejlépe z 8 pruhů, aby se nerozjela a dáme ještě na 30 minut kynout. Zaplést lze i menší houstičky nebo vytvořit Mazanec či Jidáše na Velikonoce
Potřeme bílkem a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 st. C. Po 10 minutách stáhneme na 180 st. a pečeme ještě asi 30 minut podle velikosti výrobků, které jsme vyrobili.
Po upečení je dobré ji přendat i s papírem na rošt, aby mohla ze spodu dýchat.

Vánočka

Podíl

 

Ingredience

Postup

1

Udělejte s trochy cukru mouky, mléka a droždí kvásek.
Žloutky a cukr utřít do pěny.
Zašlehat máslo, vanilku a citronovou pastu.
Pak přidat kvásek a mouku a vypracovat hladké těsto.
Když těsto zdvojnásobí objem, dáme na vál a zapracujeme do něj mandle a rozinky.
Upleteme vánočku, nejlépe z 8 pruhů, aby se nerozjela a dáme ještě na 30 minut kynout. Zaplést lze i menší houstičky nebo vytvořit Mazanec či Jidáše na Velikonoce
Potřeme bílkem a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 st. C. Po 10 minutách stáhneme na 180 st. a pečeme ještě asi 30 minut podle velikosti výrobků, které jsme vyrobili.
Po upečení je dobré ji přendat i s papírem na rošt, aby mohla ze spodu dýchat.

Vánočka