Množství1 Porce
 

KategorieKuchyněMetoda vaření
Hodnocení
 

Autor.Anitka

INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:

Namočit
Těsto

1

Večer necháme všechny přísady v místnosti.
Hrozinky namočte v rumu.

2

Ráno uděláme kvásek a ze všech ingrediencí udělejte těsto. Můžeme přidat i rum z rozinek Rozinky dáme do těsta, až těsto dobře je vypracované.

3

2 hodiny nechejte těsto kynout.
Vytvarovat šišku a dát péct při 160 st. asi 60 minut.
Pak štolu vyndáme, a ještě teplou ji potřeme rozpuštěným máslem a sypeme cukrem, až se vytvoří cukrová krusta.

4

Štolu necháme týden odležet.

Podíl

 

Ingredience

Namočit
Těsto

Postup

1

Večer necháme všechny přísady v místnosti.
Hrozinky namočte v rumu.

2

Ráno uděláme kvásek a ze všech ingrediencí udělejte těsto. Můžeme přidat i rum z rozinek Rozinky dáme do těsta, až těsto dobře je vypracované.

3

2 hodiny nechejte těsto kynout.
Vytvarovat šišku a dát péct při 160 st. asi 60 minut.
Pak štolu vyndáme, a ještě teplou ji potřeme rozpuštěným máslem a sypeme cukrem, až se vytvoří cukrová krusta.

4

Štolu necháme týden odležet.

Vánoční štola