Množství
KategorieMetoda vaření
Hodnocení
Doba přípravy20 min.Tepelná úprava40 min.Celkový čas1 hodina
Autor.Jirka

INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:

1

Slaninu nakrájet na kostičky a vyškvařit.
Žloutky našleháme s máslem a z bílků vyrobíme sníh.
Žemle pokrájíme na plátky a namočíme do mléka se žloutky a popuštěným máslem.
Vše smícháme s vařeným uzeným a natí nakrájenými na kousky, kořením a buráky. Sníh vmícháme až nakonec.
Pekáč vymažeme tukem a vysypeme strouhankou, vložíme těsto, Na povrch položíme pár lupínků másla a pečeme dozlatova v troubě asi 200 st. - 45 min. až povrch zrůžoví.

Podíl

 

Ingredience

Postup

1

Slaninu nakrájet na kostičky a vyškvařit.
Žloutky našleháme s máslem a z bílků vyrobíme sníh.
Žemle pokrájíme na plátky a namočíme do mléka se žloutky a popuštěným máslem.
Vše smícháme s vařeným uzeným a natí nakrájenými na kousky, kořením a buráky. Sníh vmícháme až nakonec.
Pekáč vymažeme tukem a vysypeme strouhankou, vložíme těsto, Na povrch položíme pár lupínků másla a pečeme dozlatova v troubě asi 200 st. - 45 min. až povrch zrůžoví.

Velikonoční nádivka