INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:
1/2 hlávkového zelí (nebo malou hlávku) rozkrojíme na 2 díly. Vykrojíme košťál a hrubé části listů a každou část rozdělíme dvěma řezy tak, abychom měli kusy listů asi 7x7 cm. Zelí spaříme, slijeme vodu a zalijeme smetanou, přidáme lžíci másla, osolíme, opepříme, jemně zamícháme a necháme pod poklicí dusit, aby tam nezůstalo hodně tekutiny, ale zelí změklo.
Kotlety pokrájené na kousky (mírně naklepeme, ochutíme grilovacím kořením a opečeme na másle. Opečeme z obou stran cca 10 minut na mírném plameni a pak je vyndáme.
Do výpeku nalijeme bílé víno a chvilku povaříme, pak vlijeme do podušeného zelí.
Do pekáče dáme pečící papír , pak vrstvu zelí, na ni kotlety a opět vrstvu zelí včetně výpeku. Dáme péct do trouby na 180 °C. Po 40-ti minutách nasypeme nahoru nastrouhaný sýr a necháme v troubě ještě chvíli zapéct.
Jako příloha se hodí tvarohové noky, opečené brambory, bramborové knedlíky.

Ingredience
Postup
1/2 hlávkového zelí (nebo malou hlávku) rozkrojíme na 2 díly. Vykrojíme košťál a hrubé části listů a každou část rozdělíme dvěma řezy tak, abychom měli kusy listů asi 7x7 cm. Zelí spaříme, slijeme vodu a zalijeme smetanou, přidáme lžíci másla, osolíme, opepříme, jemně zamícháme a necháme pod poklicí dusit, aby tam nezůstalo hodně tekutiny, ale zelí změklo.
Kotlety pokrájené na kousky (mírně naklepeme, ochutíme grilovacím kořením a opečeme na másle. Opečeme z obou stran cca 10 minut na mírném plameni a pak je vyndáme.
Do výpeku nalijeme bílé víno a chvilku povaříme, pak vlijeme do podušeného zelí.
Do pekáče dáme pečící papír , pak vrstvu zelí, na ni kotlety a opět vrstvu zelí včetně výpeku. Dáme péct do trouby na 180 °C. Po 40-ti minutách nasypeme nahoru nastrouhaný sýr a necháme v troubě ještě chvíli zapéct.
Jako příloha se hodí tvarohové noky, opečené brambory, bramborové knedlíky.
Zanechte Odpověď