INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:
Zázvor tak jak je, odšťavníme (nebo nastrouháme).
Pozor na citron, ne každý má stejnou kyselost, je potřeba ochutnávat.
Je li med tuhý, dáme jej na chvíli do vodní lázně. Jakmile začne povolovat, vytáhněte jej, abyste si nezabili to, co je v medu zdravé.
Hanáckou jsem zvolila volbou pokus omyl. Jiné vodky mi připadaly v likéru nahořklé
Šťávu (nebo nastrouhanou hmotu), med, a citronovou šťávu dáme do vodky a důkladně promícháme.
Po dvou dnech, až se vše usadí slijeme do lahví. Vylisovaná šťáva zázvoru dává likéru mléčnou barvu. Komu to vadí, nechá likér ustát, do lahví dá jen čirou tekutinu a zbytek si dá do čaje.

Ingredience
Postup
Zázvor tak jak je, odšťavníme (nebo nastrouháme).
Pozor na citron, ne každý má stejnou kyselost, je potřeba ochutnávat.
Je li med tuhý, dáme jej na chvíli do vodní lázně. Jakmile začne povolovat, vytáhněte jej, abyste si nezabili to, co je v medu zdravé.
Hanáckou jsem zvolila volbou pokus omyl. Jiné vodky mi připadaly v likéru nahořklé
Šťávu (nebo nastrouhanou hmotu), med, a citronovou šťávu dáme do vodky a důkladně promícháme.
Po dvou dnech, až se vše usadí slijeme do lahví. Vylisovaná šťáva zázvoru dává likéru mléčnou barvu. Komu to vadí, nechá likér ustát, do lahví dá jen čirou tekutinu a zbytek si dá do čaje.
Zanechte Odpověď