Množství1 Porce
 

KategorieKuchyně, , Metoda vaření
Hodnocení
 

Doba přípravy1 min.Celkový čas1 min.
Autor.Jarča

INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:

1

Zázvor tak jak je, odšťavníme (nebo nastrouháme).
Pozor na citron, ne každý má stejnou kyselost, je potřeba ochutnávat.
Je li med tuhý, dáme jej na chvíli do vodní lázně. Jakmile začne povolovat, vytáhněte jej, abyste si nezabili to, co je v medu zdravé.
Hanáckou jsem zvolila volbou pokus omyl. Jiné vodky mi připadaly v likéru nahořklé
Šťávu (nebo nastrouhanou hmotu), med, a citronovou šťávu dáme do vodky a důkladně promícháme.
Po dvou dnech, až se vše usadí slijeme do lahví. Vylisovaná šťáva zázvoru dává likéru mléčnou barvu. Komu to vadí, nechá likér ustát, do lahví dá jen čirou tekutinu a zbytek si dá do čaje.

Podíl

 

Ingredience

Postup

1

Zázvor tak jak je, odšťavníme (nebo nastrouháme).
Pozor na citron, ne každý má stejnou kyselost, je potřeba ochutnávat.
Je li med tuhý, dáme jej na chvíli do vodní lázně. Jakmile začne povolovat, vytáhněte jej, abyste si nezabili to, co je v medu zdravé.
Hanáckou jsem zvolila volbou pokus omyl. Jiné vodky mi připadaly v likéru nahořklé
Šťávu (nebo nastrouhanou hmotu), med, a citronovou šťávu dáme do vodky a důkladně promícháme.
Po dvou dnech, až se vše usadí slijeme do lahví. Vylisovaná šťáva zázvoru dává likéru mléčnou barvu. Komu to vadí, nechá likér ustát, do lahví dá jen čirou tekutinu a zbytek si dá do čaje.

Zázvorový likér