Množství1 Porce
KategorieKuchyně, Metoda vaření
Hodnocení
Doba přípravy20 min.Tepelná úprava30 min.Celkový čas50 min.
Autor.Jarča

INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:

1

Do hrnce dáme vývar a brambory a stejné množství zeleniny (1:1). Pokud máte rádi větší kusy zeleniny, je třeba dát tvrdou zeleninu nejdříve, protože by se brambory rozvařily a zelenina bude syrová.
Přidejte sůl a koření, přiklopené vařte do polo měkka.
Na oleji vytvoříme z mouky jíšku, kterou přidejte do polévky. Aby se z jíšky nevytvořily hrudky, pokuste se dodržet pravidlo že vždy jedno z toho musí být studené. Já si dělám jíšku do zásoby, takže ji vyndávám z lednice.
Jíška se musí alespoň 10-15 minut provařit, jinak zůstává pachuť mouky, proto ji přidávejte vždy před dokončením vaření. Před koncem vaření přidejte majoránku. A když polévku vyplete, přidejte nasekanou petrželovou nať.

Zeleninová polévka

Podíl

 

Ingredience

Postup

1

Do hrnce dáme vývar a brambory a stejné množství zeleniny (1:1). Pokud máte rádi větší kusy zeleniny, je třeba dát tvrdou zeleninu nejdříve, protože by se brambory rozvařily a zelenina bude syrová.
Přidejte sůl a koření, přiklopené vařte do polo měkka.
Na oleji vytvoříme z mouky jíšku, kterou přidejte do polévky. Aby se z jíšky nevytvořily hrudky, pokuste se dodržet pravidlo že vždy jedno z toho musí být studené. Já si dělám jíšku do zásoby, takže ji vyndávám z lednice.
Jíška se musí alespoň 10-15 minut provařit, jinak zůstává pachuť mouky, proto ji přidávejte vždy před dokončením vaření. Před koncem vaření přidejte majoránku. A když polévku vyplete, přidejte nasekanou petrželovou nať.

Zeleninová polévka