INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:
Do hrnce dáme vývar a brambory a stejné množství zeleniny (1:1). Pokud máte rádi větší kusy zeleniny, je třeba dát tvrdou zeleninu nejdříve, protože by se brambory rozvařily a zelenina bude syrová.
Přidejte sůl a koření, přiklopené vařte do polo měkka.
Na oleji vytvoříme z mouky jíšku, kterou přidejte do polévky. Aby se z jíšky nevytvořily hrudky, pokuste se dodržet pravidlo že vždy jedno z toho musí být studené. Já si dělám jíšku do zásoby, takže ji vyndávám z lednice.
Jíška se musí alespoň 10-15 minut provařit, jinak zůstává pachuť mouky, proto ji přidávejte vždy před dokončením vaření. Před koncem vaření přidejte majoránku. A když polévku vyplete, přidejte nasekanou petrželovou nať.

Ingredience
Postup
Do hrnce dáme vývar a brambory a stejné množství zeleniny (1:1). Pokud máte rádi větší kusy zeleniny, je třeba dát tvrdou zeleninu nejdříve, protože by se brambory rozvařily a zelenina bude syrová.
Přidejte sůl a koření, přiklopené vařte do polo měkka.
Na oleji vytvoříme z mouky jíšku, kterou přidejte do polévky. Aby se z jíšky nevytvořily hrudky, pokuste se dodržet pravidlo že vždy jedno z toho musí být studené. Já si dělám jíšku do zásoby, takže ji vyndávám z lednice.
Jíška se musí alespoň 10-15 minut provařit, jinak zůstává pachuť mouky, proto ji přidávejte vždy před dokončením vaření. Před koncem vaření přidejte majoránku. A když polévku vyplete, přidejte nasekanou petrželovou nať.
Zanechte Odpověď