Množství1 Porce
Kategorie, KuchyněMetoda vaření
Hodnocení
Doba přípravy10 hod.Tepelná úprava30 min.Celkový čas10 hod. 30 min.
AutorHost

INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:

1

Smícháme droždí, žitnou mouku a část zakysaného mléka v řídké těsto.
Těsto necháme 8 hodin odpočívat.
Potom přidáme mouku pšeničnou, zbytek podmáslí, sůl a důkladně vypracujeme těsto, tentokrát už rukama na vále, kde necháme těsto ještě 30 minut kynout.
Nakonec ještě jednou propracujeme a vložíme do formy/ošatky, kde necháme dalších 30 minut kynout.
Nakonec potřeme slanou vodou a pečeme asi 40 minut. Stejně tak potřeme chléb vodou i po upečení.

CHLÉB ŽITNÝ

Podíl

 

Ingredience

Postup

1

Smícháme droždí, žitnou mouku a část zakysaného mléka v řídké těsto.
Těsto necháme 8 hodin odpočívat.
Potom přidáme mouku pšeničnou, zbytek podmáslí, sůl a důkladně vypracujeme těsto, tentokrát už rukama na vále, kde necháme těsto ještě 30 minut kynout.
Nakonec ještě jednou propracujeme a vložíme do formy/ošatky, kde necháme dalších 30 minut kynout.
Nakonec potřeme slanou vodou a pečeme asi 40 minut. Stejně tak potřeme chléb vodou i po upečení.

Žitný chléb podmáslový