INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:
Smícháme droždí, žitnou mouku a část zakysaného mléka v řídké těsto.
Těsto necháme 8 hodin odpočívat.
Potom přidáme mouku pšeničnou, zbytek podmáslí, sůl a důkladně vypracujeme těsto, tentokrát už rukama na vále, kde necháme těsto ještě 30 minut kynout.
Nakonec ještě jednou propracujeme a vložíme do formy/ošatky, kde necháme dalších 30 minut kynout.
Nakonec potřeme slanou vodou a pečeme asi 40 minut. Stejně tak potřeme chléb vodou i po upečení.

Ingredience
Postup
Smícháme droždí, žitnou mouku a část zakysaného mléka v řídké těsto.
Těsto necháme 8 hodin odpočívat.
Potom přidáme mouku pšeničnou, zbytek podmáslí, sůl a důkladně vypracujeme těsto, tentokrát už rukama na vále, kde necháme těsto ještě 30 minut kynout.
Nakonec ještě jednou propracujeme a vložíme do formy/ošatky, kde necháme dalších 30 minut kynout.
Nakonec potřeme slanou vodou a pečeme asi 40 minut. Stejně tak potřeme chléb vodou i po upečení.
Zanechte Odpověď